Advocatenbureau Schuurmans in Roden na 42 jaar failliet

Schuurmans Advocaten en Adviseurs in Roden (Rechten: Google Streetview)
Schuurmans Advocaten en Adviseurs in Roden (Rechten: Google Streetview)
RODEN - Schuurmans Advocaten en Adviseurs in Roden is failliet verklaard.
Wouter Schuurmans van het advocatenkantoor vroeg het faillissement zelf aan en zegt in
dat hij in financiële problemen is geraakt door een compagnon.
De compagnon zou geld van het bedrijf voor privézaken hebben gebruikt. Of dat inderdaad klopt, weet curator Robert Verdonk niet. "Ik moet deze voormalige compagnon horen en uiteraard ook zijn deel van het verhaal vernemen", zegt hij tegen RTV Drenthe. Wel zou de compagnon de aantijgingen hebben ontkend.

Deels oorzaak faillissement

Als de beweringen van Schuurmans kloppen, zou het toch maar deels de reden zijn voor het faillissement, denkt curator Verdonk. "De omzet is in 2015 met ruim vijf ton teruggelopen, terwijl door Schuurmans ook wordt aangegeven dat niet duidelijk is wat hiervan de oorzaak is", aldus de curator. Schuurmans kocht de compagnon in november voor 100.000 euro uit.

Schuld

De schuld van advocatenkantoor Schuurmans is volgens Verdonk 'verrassend laag', met zo'n 450.000 euro. De grootste schuldeiser is de holding van Schuurmans zelf voor een bedrag van 350.000 euro.
Bovendien moet nog 50.000 euro aan ontslagvergoeding worden uitbetaald aan de secretaresse van de voormalige compagnon. Zij werd eerder op staande voet ontslagen. "Deze vergoeding zou dus moeten worden betaald, maar dat zal door het faillissement niet meer gaan gebeuren", laat Verdonk weten. Wel zegt de curator alle feiten nog op juistheid te moeten onderzoeken.

Voorlopig open

Schuurmans Advocaten en Adviseurs bestond 42 jaar. Ondanks het faillissement blijft het bedrijf voorlopig open. "Het bedrijf wordt voortgezet om te voorkomen dat de cliënten in de knel komen", aldus Verdonk. Volgens de curator is er voor cliënten geen reden om de lopende dossiers zelf ergens anders onder te brengen.
Het bedrijf in Roden was zelf niet bereikbaar voor commentaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.