FDS verplettert Blokzijl en scoort honderdste treffer

VOETBAL - Iedereen in Havelterberg voelde het vooraf al aankomen. De nummer laatst Blokzijl kwam op bezoek en FDS, de koploper van de zaterdag 5e klasse A, had nog negen doelpunten nodig om honderd treffers dit seizoen te scoren. De doelstelling werd ruimschoots gehaald want FDS verpletterde Blokzijl met 12-1.
Dat de honderd doelpunten zouden worden gehaald, daar twijfelde na amper een kwartier voetballen niemand meer aan. De thuisploeg had toen al vijf keer gescoord en ook nog eens twee keer de lat geraakt. Maar na de 5-0 stokte de productie een beetje. De spelers van FDS waren uit op eigen succes en voor rust werd er nog maar twee keer gescoord.
Na rust pakte FDS de draad weer op en in de 49ste minuut was het invaller Nick Veenstra die de honderdste treffer op zijn naam kreeg. Geen streep in de kruising, maar een rolletje voorbij doelman Sander Driezen. Nadat Veenstra, met zijn tweede treffer, de 10-0 op het scorebord had gebracht mocht Peter Oosterkamp de eretreffer voor Blokzijl op het scorebord zetten. De thuisploeg kreeg kans na kans, maar wist in het laatste half uur nog maar twee keer te scoren, waardoor het 'slechts' 12-1 werd.
Medekoploper Scharnegoutum kwam vandaag ook tot winst: 3-0 tegen Woudsend. Als beide ploegen gelijk eindigen, dan wordt er een beslissingswedstrijd gespeeld om het kampioenschap in de vijfde klasse A.