Parkeergarage Drents Museum krijgt muurschildering 'om die wat op te vrolijken'

ASSEN - Studenten van de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst Groningen zijn vanochtend begonnen met het beschilderen van een stuk muur bij de parkeergarage aan de Torenlaan in Assen.
De muurschildering bestaat uit twee Griekse godinnen die een stadspoort bewaken. Het werk wordt vijf bij vijf meter groot.
Opvrolijken
Docent Jille van der Veen begeleidt de studenten die aan het werk gaan. "Ik heb direct mijn enthousiaste medewerking toegezegd. Een parkeergarage heeft voor velen iets engs, mede door films. We gaan het wat opvrolijken."
Buren
De buren die vanuit hun huiskamer recht tegen de muurschildering aankijken zijn verbaasd. "De gemeente Assen had ons dit wel even mogen vertellen", zegt de vrouw des huizes. Ze laat in het midden wat ze van het schilderij vindt omdat ze het ontwerp nog niet gezien heeft. Een woordvoerder van de gemeente erkent dat het informeren van de buurt zorgvuldiger had moeten gebeuren.
Vrijdag
Vanochtend zijn de eerste tekeningen op de muur gezet. Daarna kunnen de studenten aan het werk door de werken in te kleuren. Eind deze week moet de muurschildering af zijn.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.