Weiersbrug in Assen op transport

De Weiersbrug (Rechten: Roelofs Groep)
De Weiersbrug (Rechten: Roelofs Groep)
ASSEN - Morgen begint de montage van een aantal brugdelen van de Weiersbrug in Assen. Dat neemt enkele dagen in beslag.
Het vervoer van de onderdelen gebeurt met een dieplader en vindt plaats als er weinig verkeer is. Het eerste transport is, als de weersomstandigheden goed zijn, vanavond vanaf 18.00 uur.


Verkeersregelaars

De route start vanaf de A.H. G. Fokkerstraat en gaat via de Thorbeckelaan naar de bouwplaats aan de Nobellaan. Het vervoer duurt een paar uur en wordt in goede banen geleid door verkeersregelaars.
Donderdagavond volgt het tweede transport.
Na de montage van de brug volgt een periode van afwerken en testen. De verwachting is dat het eerste verkeer eind mei of begin juni over de brug kan rijden.

Volg de werkzaamheden

De werkzaamheden zijn live te volgen via de bouwcam op www.florijnas.com. En wie de montage van de brug van dichtbij wil zien, kan dat het beste doen bij de bouwplaats op de hoek bij Kanaal ZZ. Daar hangt ook een tekening van de brug met de technische onderdelen.

Recreatievaart

De bouw van de Weiersbrug is onderdeel van het Florijn As-project Blauwe As. Hiermee maakt Assen het Kanaal weer bevaarbaar. De Blauwe As heeft straks zes beweegbare bruggen en twee sluizen. De nieuwe vaarroute gaat in 2017 open voor de recreatievaart.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.