[Afgesloten] liveblog: Koningsdag in Drenthe

ASSEN - Weer of geen weer, ook Drenthe viert vandaag Koningsdag. In de hele provincie zijn tal van vrijmarkten en andere activteiten.
In dit liveblog hielden we u de hele dag op de hoogte van wat er zich in de provincie afspeelde rondom de 49ste verjaardag van Koning Willem-Alexander. Inmiddels is het liveblog gesloten.
Hoogeveen
In Hoogeveen hadden de eerste diehards vanochtend al vroeg hun spulletjes uitgestald op de kindervrijmarkt. "We zaten er al rond kwart voor zeven, zeven uur", vertelt een moeder. Het is de eerste keer dat de familie op de vrijmarkt staat. "Je moet er wat van maken. We willen met wat we verdienen graag naar de nieuwe dierentuin met de kinderen."
Meppel
In Meppel was het vanmorgen vroeg nog niet heel druk. "De meeste activiteiten beginnen pas om 10.00 uur", zegt Rinus Scholten, van Oranjecomité Meppel. "Maar op de rommelmarkt beginnen al wat mensen. En verder worden overal de laatste voorbereidingen getroffen." Volgens Scholten heeft iedereen er zin in. "Ik heb al wat rondgelopen en krijg allemaal positieve reacties. We gaan er gewoon voor. In de loop van de dag wordt het weer waarschijnlijk wat beter, we blijven optimistisch."
Wel moesten verschillende activiteiten op De Wheem in Meppel worden afgezegd. Volgens Scholten is de acrobatiek daar met kinderen te gevaarlijk als het nat is.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.