Deze Hoogeveense is al zestien maanden op vakantie

HOOGEVEEN - De 26-jarige Sanne de Groot uit Hoogeveen liet na een depressie en een burn-out alles achter zich. Ze kocht een vliegticket naar de Dominicaanse Republiek en reist inmiddels al bijna zestien maanden door Midden- en Zuid-Amerika.
De voormalige Miss Hoogeveen en finaliste van de Miss Drenthe verkiezing in 2012, is nog niet van plan om terug te keren. “Er valt nog te veel van de wereld te ontdekken”, zegt ze.
Van alles naar niets
"Het ging me voor de wind. Ik had een huis, een baan en een vriend. Toch was ik niet gelukkig. Ik belandde van een depressie in een burn-out", vertelt De Groot. "Met hulp van twee hele goede therapeuten en alle lieve mensen om me heen, heb ik toen de kracht gevonden om het roer om te gooien. Dat was ontzettend eng. Eerst heb je alles en dan heb je niks meer, geen baan, geen huis, maar je vindt wel jezelf terug. Dat is nog steeds soms best spannend, maar ik heb er nog geen minuut spijt van gehad."

Van mailing naar website

Inmiddels houdt De Groot een eigen website bij waarop ze al haar reisverhalen verzamelt. “Om het thuisfront op de hoogte te houden, stuurde ik mails met de hoogtepunten uit mijn dagboek”, vertelt ze. Binnen drie maanden wilden meer dan vijftig mensen haar mails ontvangen. “Zelfs vrienden van vrienden vroegen of ik ze de mails wilde doorsturen.” En daarom heeft ze nu een eigen website.
Geduld hebben
“Ik probeer de mensen echt mee te nemen in bepaalde ontroerende, grappige of spannende situaties die ik heb meegemaakt”, vertelt De Groot over haar verhalen. “Je leert geduld te hebben, te vertrouwen en te accepteren”, zegt ze over haar reis. “Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe sommige 'downs' kunnen leiden tot 'ups'."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.