Handbalster Noordink verruilt DOS voor landskampioen Dalfsen

Annika Noordink vertrekt naar Dalfsen (Rechten: RTV Drenthe)
Annika Noordink vertrekt naar Dalfsen (Rechten: RTV Drenthe)
HANDBAL - Annika Noordink (20) verlaat DOS uit Emmer-Compascuum en speelt komend seizoen voor landskampioen Sercodak/Dalfsen.
DOS heeft zich voor komend seizoen teruggetrokken uit de eredivisie en gaat verder in de hoofdklasse.
"Het is voor mij de beste keus op dit moment. Ik kan bij Dalfsen veel trainen en buitenlandse wedstrijden spelen, daar word ik sterker van", licht Noordink haar besluit toe.
Jeugdinternational Noordink speelde in het verleden ook bij E&O uit Emmen. Daar maakte ze haar debuut in de eredivisie.
Rugblessure
Het afgelopen seizoen moest ze veel wedstrijden laten schieten in verband met een slepende rugblessure. Maar daar lijkt ze nu van verlost. "Ik kan komend weekend voor het eerst weer voluit spelen. Ik heb extra getraind om m'n romp sterker te maken. En ik loop nu net zoveel risico op een rugblessure als ieder ander", aldus Noordink. Komend weekend speelt DOS de allerlaatste wedstrijd in de eredivisie.

Financiën

De financiële zorgen van Dalfsen lijken voorbij. Half maart wilde de club zich nog terugtrekken uit de eredivisie omdat de begroting niet rond kwam. De stichting Regio Zwolle United bood de helpende hand. "Er is dekking gevonden om de komende drie seizoenen tophandbal te spelen in Dalfsen. Dus daar maak ik me geen zorgen over", zegt Noordink.
De rechtshandige opbouwster is niet de enige speelster van DOS die naar Dalfsen vertrekt. Ook Nikki Wilsterman speelt volgend seizoen voor de selectie van coach Peter Portengen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.