Vivianne Miedema kan zondag met Bayern München landstitel prolongeren

VOETBAL - Met nog drie wedstrijden te gaan in de reguliere competitie kan Vivianne Miedema (19) uit Hoogeveen met FC Bayern München zondag opnieuw de landstitel in de wacht slepen.
De vrouwen van Bayern hebben een voorsprong van negen punten op de nummer twee VfL Wolfsburg. Ze verloren maar één wedstrijd en speelden twee keer gelijk. Het team is volgens de Drentse spits dan ook een stuk sterker dan vorig jaar.


Op eigen kracht
"Ik denk dat we dit jaar echt op eigen kracht kampioen gaan worden en ik denk dat we het vorig jaar vooral gered hebben omdat andere ploegen punten lieten liggen."
Vorig jaar viel de beslissing dan ook pas op de laatste speeldag. De club stond daarvoor al sinds 1976 droog.

Bayer Leverkusen

Tegenstander zondag is Bayer Leverkusen. De huidige nummer tien van de Bundesliga. Tijdens de eerste onderlinge ontmoeting deze competitie won München met maar liefst 5-0. Maar zo eenvoudig zal het zondag niet worden volgens Miedema.
Geen makkie
"De vorige wedstrijd tegen Leverkusen hebben we inderdaad heel goed gespeeld. Het was misschien wel één van de beste wedstrijden van het seizoen. Maar nu zit er ook wat druk op. Er komen veel families kijken. Dan is het toch altijd iets anders voetballen. Maar ik ga er wel vanuit dat we de wedstrijd gaan winnen."

Nog één seizoen in München en dan naar Engeland of Amerika?
Miedema licht haar optie in haar contract en blijft ook volgend seizoen in München spelen.
"Ik denk dat ik als voetballer hier nog kan groeien en ook als team kunnen we nog groeien en daarom heb ik besloten om te blijven en niet nu al over te stappen naar Engeland of Amerika." Want dat zijn volgens de Drentse spits de opties voor de toekomst. "Engeland wordt steeds groter. De competitie is nog niet zo sterk als in Duitsland denk ik, maar Amerika is natuurlijk een groot voetballand. Dus dan wordt het toch één van die twee landen denk ik."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.