Boer Tom Dekker verbaasd over alle aandacht

NIJEVEEN - Boer Tom Dekker uit Nijeveen is overdonderd door alle reacties die hij heeft gehad. Afgelopen maandag vertelde de veehouder bij Radio Drenthe dat hij het zat is dat boeren overal de schuld van krijgen.
Hij deed via Facebook een oproep om meer respect te krijgen voor de boeren.

Verhaal doen

Ruim 7.700 keer is Dekkers bericht op Facebook gedeeld en hij mocht zijn verhaal ook vertellen bij QMusic, 3FM en diverse landbouwbladen. Dekker wil dat mensen meer respect hebben voor boeren, want de boer wordt nogal eens verkeerd beoordeeld: "Mensen vergeten dat onze dieren voor ons van levensbelang zijn. Als boer zijn de koeien jouw passie, jouw leven!"

Dierenwelzijn

Volgens Dirk Bruins van landbouworganisatie LTO Noord is Dekker niet de enige boer die zich achtergesteld voelt: "Bijna alle boeren die ik spreek hebben er last van. Mensen komen ook bijna niet meer op de boerderij en weten niet wat daar speelt. Ze hebben geen idee wat er op gebied van dierenwelzijn allemaal veranderd is de laatste jaren."
Vooral de politiek zorgt voor een slechte beeldvorming rond boeren denkt Bruins: "Een aantal partijen roept maar wat, proberen makkelijk te scoren. Daarnaast hebben we sinds 2010 geen minister van Landbouw meer, terwijl alle landen in de wereld dat wel hebben. Dat is al een verkeerd signaal."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.