De Wolden stelt beslissing over toekomst bibliotheken uit

De beslissing over de bibliotheken is uitgesteld (Rechten: ANP XTRA / Koen Suyk)
De beslissing over de bibliotheken is uitgesteld (Rechten: ANP XTRA / Koen Suyk)
DE WIJK - De gemeenteraad van De Wolden stelt een beslissing over de sluiting van de vier bibliotheken uit.
Het gaat om de bibliotheken in De Wijk, Ruinen, Ruinerwold en Zuidwolde.

Regiefunctie

Alle partijen willen dat de gemeente de regiefunctie op zich neemt, in plaats van de bibliotheken. De collegepartijen, VVD en Gemeentebelangen, willen wel nog altijd een deel van de bezuinigingen tot stand brengen, maar dat hoeft niet de volle 180.000 euro te zijn. Ook deze partijen zien het liefst dat de bibliotheken gehandhaafd blijven, maar sluiten niets uit.

Zorgen over consequenties voor andere voorzieningen

Karin Brouwer (CDA) wil de vier bibliotheken behouden en hoopt dat die gered kunnen worden door een financieel overschot. De oppositiepartijen maken zich daarnaast zorgen over de mogelijke consequenties die de sluiting van bibliotheken met zich meebrengt voor andere voorzieningen, zoals voor multifunctioneel centrum Buddingehof in Ruinerwold.
Wethouder Mirjam Pauwels (VVD) dringt er bij de gemeenteraad op aan om voor 1 januari duidelijkheid te geven. In juni wordt tijdens de bespreking van de kadernota opnieuw gesproken over de bibliotheken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.