Opnieuw celstraf geëist tegen ‘plaag middenstand Emmen’

Vorig jaar werd de man vrijgesproken van drie overvallen (Rechten: archief RTV Drenthe)
Vorig jaar werd de man vrijgesproken van drie overvallen (Rechten: archief RTV Drenthe)
EMMEN - Tegen een 39-jarige man uit Emmen heeft het Openbaar Ministerie opnieuw een forse celstraf geëist. Voor een overval op een kledingzaak in Emmen in januari eiste de officier anderhalf jaar cel.
Vorig jaar nog hoorde de man een
tegen zich eisen voor overvallen op een
, een
en een
in Emmen. De rechtbank zag toen onvoldoende bewijs om de man te veroordelen en sprak de man vrij.
Tegen dit oordeel is het Openbaar Ministerie in november in hoger beroep gegaan. Dit loopt nog. De Emmenaar kwam kwam ook eerder al in aanraking met justitie. Zo werd hij in 2012 veroordeeld tot 2,5 jaar voor een overval op dierenwinkel Pet's Place in Coevorden

Dit is geen overval

De man heeft een drugsprobleem en is sinds juli ongewenst verklaard in Nederland. "Het verbaast mij dat u hier nog zit", zei de voorzitter van de rechtbank in Groningen, waar de Emmenaar moest voorkomen. Hij ontkent de overval op 18 januari. Een jonge medewerkster werd bij de schouder werd gepakt door een man die zei: "Dit is geen overval als je meewerkt. Vijftig euro is genoeg." Daarop haalde de vrouw een biljet uit de kassalade.

Journalist

Doordat het slachtoffer een goed signalement kon geven van de man, die een bekende was van de politie, was de verdachte snel op te sporen. Advocaat Karen Martens noemde deze getuigenverklaring onbetrouwbaar, omdat een journalist met een foto van de Facebookpagina van de verdachte naar de winkel zou zijn gegaan en die aan het slachtoffer heeft laten zien.

Camerabeelden

Hierdoor is deze getuige beïnvloed, stelt Martens. De officier wees de rechtbank op de camerabeelden van de winkels naast de kledingzaak waarop de verdachte Emmenaar kort voor en na de overval te zien was.
De rechtbank doet 13 mei uitspraak.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.