Feest 150 jaar Barger-Compascuum moet bewoners dichter bij elkaar brengen

Het bestuur van de organiserende stichting. (Rechten: RTV Drenthe/Steven Stegen
Het bestuur van de organiserende stichting. (Rechten: RTV Drenthe/Steven Stegen
BARGER-COMPASCUUM - Van 2 tot en met 9 juli viert Barger-Compascuum het 150-jarig bestaan. Een speciale commissie werkt al twee jaar aan het feest, dat er mede toe moet leiden dat de saamhorigheid weer toeneemt.
Ze houden in Barger-Compascuum wel van een feestje. “Elk jaar carnaval en we hebben ook het 100-jarig en het 125-jarig bestaan gevierd. Logisch dus om dat ook bij de mijlpaal van 150 jaar te doen”, vertelt voorzitter Niek Wehkamp van de stichting die de festiviteiten organiseert.

Ter Dam, Ter Vaart en in ’t Compas

De feestweek wordt op 2 juli door burgemeester Cees Bijl geopend en dan is er het evenement Ter Dam, Ter Vaart en in ’t Compas, waarbij vanuit elke straat een speciaal voertuig van een baan af zal glijden. In het Veenpark komt een theatervoorstelling over markante zaken in het dorp.

Verdeeldheid

Volgens Wehkamp is er veel enthousiasme in het dorp voor de feestweek. En dat doet de voorzitter goed. “Want sinds Barger-Compascuum in beeld is als mogelijke vestigingsplaats voor windmolens is er toch wat verdeeldheid ontstaan. We hopen dat de feestweek de mensen weer dichter bij elkaar zal brengen.”

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.