Bonte Wever investeert 11 miljoen euro in uitbreiding hotel en horeca

ASSEN - De Bonte Wever in Assen gaat flink uitbreiden. Het hotel van het sport- en evenementencentrum wordt met 78 kamers uitgebreid naar 261. Ook komt er een nieuw buffetrestaurant voor negenhonderd gasten.
De Bonte Wever wil hiermee meer dan een miljoen bezoekers per jaar trekken. Volgens directeur Christa de Ruiter zijn dat er ongeveer 100.000 meer dan nu het geval is. De vernieuwing kost 11 miljoen euro.

Congreshal

Op de plek van de voormalige ijsbaan komt een grote congreshal met in totaal twaalf zalen. Verder worden het parkeerterrein en de hotellobby uitgebreid, komt er een tweede restaurant en wordt het evenementencomplex in het pand vernieuwd.

Buitenterrein

"Ongeveer de helft van het terrein waar nu de ijsbaan nog staat, wordt weer bebouwd", vertelt Christa de Ruiter. De andere helft maakt plaats voor een buitenterrein dat op twee manier gebuikt kan worden: Als parkeerterrein, maar ook voor grote evenementen in de buitenlucht.

Grand café

Ook wordt het uitgaanscentrum uitgebreid met een grand café, waar eveneens besloten feesten kunnen worden gehouden.

Banen

Volgend najaar moet de uitbreiding klaar zijn. De Bonte Wever biedt dan werkgelegenheid aan ruim driehonderd mensen. Dat zijn er zestig meer dan dat er nu zijn.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.