Twintig kratten bier gestolen bij inbraak in voetbalkantine Gasselternijveen

Een van de geforceerde deuren in Gasselternijveen (Rechten: Twitter/ Politie Aa en Hunze)
Een van de geforceerde deuren in Gasselternijveen (Rechten: Twitter/ Politie Aa en Hunze)
GASSELTERNIJVEEN - "Om moedeloos van te worden", zegt voorzitter Edwin van der Vries van vv Gasselternijveen. Zijn voetbalclub is binnen een jaar tijd voor de derde keer slachtoffer geworden van een inbraak.
"Een onderhoudsploeg die vandaag aan de slag zou gaan in de voetbalkantine ontdekte vanochtend de ravage. Alle deuren zijn opengebroken en de daders hebben de drankvoorraad geplunderd", zo zegt Van der Vries.

Kratten bier

De inbrekers forceerden onder meer het toegangshek en zijn met een auto naar de voetbalkantine in Gasselternijveen gereden. Volgens de voorzitter hebben ze in ieder geval twintig kratten bier meegenomen.

Geen geld in kas

Van der Vries is de inbraken helemaal zat. "Ik ben nu ruim een jaar voorzitter en dit is al de derde inbraak die ik meemaak. Sinds de laatste twee inbraken laten we geen geld meer achter in de kantine, maar blijkbaar is het nog steeds aantrekkelijk voor dieven om hier toe te slaan. De lol gaat er zo wel af voor mij."

Nieuwe inbraakgolf?

Volgens de clubvoorzitter was het onlangs ook raak bij een voetbalclub in Ees. "Ik hoop niet dat er weer een nieuwe inbraakgolf komt. Hopelijk zoeken de daders werk, zodat ze op een eerlijke manier geld kunnen verdienen."
De voetbalclub heeft inmiddels timmerlieden aan het werk gezet om de opengebroken deuren te repareren. "Morgen moet er wel weer gevoetbald worden", zegt Edwin van der Vries.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.