Internetoplichter uit Assen moet de cel in

De man lichtte mensen op via internet (Rechten: Pixabay.com / Bewerking: RTV Drenthe)
De man lichtte mensen op via internet (Rechten: Pixabay.com / Bewerking: RTV Drenthe)
ASSEN - Een 28-jarige man uit Assen is veroordeeld tot 22 maanden cel, waarvan tien maanden voorwaardelijk voor oplichting via Marktplaats. Hij bood onder meer concertkaarten aan, maar mensen die daarvoor betaalden, kregen niks opgestuurd.
De straf komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie. De Assenaar moet zich in de proeftijd aan zijn verslavingsproblemen laten behandelen. Ook moet hij de slachtoffers in totaal ruim 1.250 euro betalen.

Criminele organisatie

Vanuit het hele land werd aangifte gedaan tegen de Assenaar. Volgens de officier van justitie was er sprake van een criminele organisatie waarbij de man aan het hoofd stond. De bende ronselde in totaal zo'n dertig 'geldezels', mensen die tegen betaling hun bankpas afstaan.

Niet de leider

Volgens de rechtbank maakte de man wel deel uit van de bende, maar had hij niet de leiding. Behalve oplichting en deelname aan een criminele organisatie, vindt de rechtbank dat ook witwassen, belediging van agenten, bezit van xtc, geweldpleging en verboden wapenbezit bewezen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.