Trainer Jan de Jonge vertrekt vroegtijdig van Cyprus

VOETBAL - Jan de Jonge (53) is voor het einde van het seizoen vertrokken bij z'n club Nea Salamina Famagusta. De geboren Emmenaar was sinds juni 2015 trainer op Cyprus.
De relatief kleine club drong door tot de top zes van de hoogste divisie van het eiland. En het bestuur had voor spelers en trainers bonussen in het vooruitzicht gesteld, maar kan nu moeilijk aan die verplichtingen voldoen.
"Ik ben eerder weggegaan. Dat scheelt weer voor de club. En we hebben goede afspraken gemaakt om de rest van het geld over te maken", verklaart De Jonge. "Het voetbal op Cyprus steekt heel anders in elkaar dan hier. Ik heb veel Zuid-Europese toestanden meegemaakt. Ik ben iets te jong om dat langer dan een jaar te doen. Ik heb wel een geweldig jaar gehad. En met de kennis van nu zou ik het zeker weer doen. Maar uiteindelijk moet je ook zeggen: we gaan weer terug".
In het verleden speelde de Drent voor FC Groningen, SC Heerenveen en de BVO Emmen. Ook was hij trainer in Emmen en bij De Graafschap.
In het begin van de competitie 2014/2015 werd hij ontslagen als trainer van Heracles Almelo.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.