Opponent FC Emmen in play-offs sluit af met zevenklapper

Almere scoort tegen FC Emmen (eerder dit seizoen werd het 4-0 in Flevoland)
VOETBAL - Almere City FC, de tegenstander van FC Emmen in de eerste ronde van de play-offs, sloot in tegenstelling tot FC Emmen het reguliere seizoen wel winnend af. En hoe... De club uit Flevoland veegde Jong PSV met 7-0 van de mat.
tien man

Jong PSV moest na 2 minuten al verder met 10 man na een rode kaart voor Olivier Gommens, die de doorgebroken Soufyan Ahannach neerhaalde op de rand van het strafschopgebied. Ahannach scoorde vervolgens direct uit de vrije trap. Na 10 minuten verdubbelde de thuisploeg de voorsprong door een benutte strafschop van aanvoerder Jason Oost. Diezelfde Jason Oost bepaalde na 25 minuten de ruststand op 3-0 met een prachtig doelpunt.

negen man

Direct na rust moest Jong PSV verder met 9 man, nadat Jordy de Wijs Enzio Boldewijn onderuit haalde in de zestien. Clubtopscorer Ricardo Kip verzilverde vervolgens de penalty: 4-0. In het vervolg van de wedstrijd was het een ‘kat en muisspel’. Invaller Silvester van der Water scoorde in de slotfase de 5-0 en de 6-0. Soufyan Ahannach bepaalde uiteindelijk de uitslag op 7-0 de grootste overwinning ooit.

Flow

Almere City FC, dat halverwege het seizoen nog op de voorlaatste plaats stond in de Jupiler League, kende een geweldige eindsprint dit seizoen. De ploeg van trainer Jack de Gier, die lopende dit seizoen de ontslagen Maarten Stekelenburg opvolgde, won de laatste periodetitel en is bovendien de laatste vijf duels op rij ongeslagen.