'Alle Drentse gemeenten moeten meebetalen aan bevrijdingsfestival'

Bevrijdingsfestival Drenthe in Assen (Rechten: Archief RTV Drenthe)
Bevrijdingsfestival Drenthe in Assen (Rechten: Archief RTV Drenthe)
ASSEN - "Jammer is het. Heel jammer." En dan drukt voorzitter Hans Haerkens van het Bevrijdingsfestival Drenthe zich nog voorzichtig uit. Van de twaalf Drentse gemeenten betalen alleen Assen en Aa en Hunze mee. De rest laat het afweten. De provincie betaalt wel mee.
Heel toegankelijk

"Het is een festival voor de hele provincie. We doen er alles aan om het voor iedereen toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld met speciale busverbindingen. We houden gastlessen in de gemeenten zélf. Ik vind dat elke gemeente een bijdrage hoort te leveren," aldus Haerkens in het RTV Drenthe radioprogramma Cassata.

Waarom betalen gemeenten niet?

"Politiek met een kleine 'p'," vindt Haerkens. "Op het moment dat premier Rutte hier is, twee jaar geleden, dan gaat het allemaal vanzelf. Maar daarna houdt het gelijk op."
Haerkens vindt 5 mei de belangrijkste dag van het jaar. Hij roept gemeenten op om bij te dragen aan het Bevrijdingsfestival Drenthe. "Al is het maar een symbolisch bedrag."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.