Noordscheschut doet goede zaken tegen Meppel, Gorecht kampioen

VOETBAL - In de strijd om een plek in de nacompetitie heeft Noordscheschut uitstekende zaken gedaan door FC Meppel met 5-0 te verslaan. Door deze overwinning houden de Schutters een dubbele kans op een plek in het toetje na de competitie, want de huidige tweede plek in de ranglijst van 2J is voldoende, maar ook houdt Noordscheschut zicht op het winnen van de derde periode.
In de beginfase viel er voor het publiek weinig te genieten. FC Meppel was iets sterker, zonder dat het grote kansen opleverde. Na ruim een kwartier leek Noordscheschut de wedstrijd te openen, maar het doelpunt van Arend Schonewille werd, vanwege vermeend hands, door scheidsrechter Beekman afgekeurd.
De wedstrijd werd iets beter en beide ploegen kregen een paar kansen. Toch kwam de 1-0 uit de lucht vallen. Martin Santing kopte een verre inworp uitstekend binnen. De ploeg van trainer André Mulder leek voor rust de wedstrijd al te beslissen. In de laatste vijf minuten voor de thee, vonden Dennis Hooijer en Nick Koster het net, waardoor beide ploegen met een 3-0 voorsprong voor de thuisclub gingen rusten.
In de tweede helft kreeg de thuisclub de beste kansen, maar Koster, Hooijer en Mol hadden pech of troffen een goed keepende doelman Koch. FC Meppel stelde hier weinig tegenover. Een kwartier voor tijd was het Santing, met zijn tweede treffer van de middag, die aan alle onzekerheid een einde maakte.
Het slotakkoord kwam op naam van Melvin Mol. De middenvelder van Noordscheschut lag twee weken geleden nog in het ziekenhuis met 41 graden koorts, een longontsteking en een luchtweginfectie, maar stond vandaag 'gewoon' in de basis. Mol bepaalde, met een schitterende vrije trap, de eindstand op 5-0.

Gorecht kampioen

Koploper Gorecht won met maar liefst 7-5 van SC Rouveen en promoveert voor het eerst in de historie van de club naar de eerste klasse.