TEVV wint van Nieuw Buinen en houdt kans op klassebehoud

VOETBAL - In de strijd tegen degradatie deed TEVV uitstekende zaken door met 0-1 te winnen van Nieuw-Buinen. Door deze overwinning kan de ploeg van trainer Hans Kamphuis promotie/degradatiewedstrijden nog steeds ontlopen.
Beide ploegen moesten winnen. Nieuw Buinen om de eerste plaats in de derde periode vast te houden, terwijl TEVV nog strijdt om lijfsbehoud. Het vele publiek kreeg daarom, vanaf het begin, een open wedstrijd te zien. De gasten kregen al na veertig seconden het eerste kansje in de wedstrijd, maar Henk Bakker zag zijn schot worden geblokt.

Weinig kansen

Maar naast veel strijd kregen de toeschouwers het eerste half uur weinig kansen te zien. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Bakker was met een vrije trap nog het dichtst bij de openingstreffer, maar doelman Robert Smit en de lat stonden een treffer in de weg.
Nieuw-Buinen kreeg nauwelijks kansen, terwijl vlak voor rust Jan Jaap Wever verzuimde om de gasten op voorsprong te zetten. Opnieuw bracht Smit redding. Diep in blessuretijd was de doelman kansloos en bracht Bakker TEVV verdiend aan de leiding. Scheidsrechter Aalders floot na de treffer direct voor de rust.

Niet te missen

De thuisploeg kwam energiek uit de kleedkamer en Arnoud Bentum miste na zes minuten een niet te missen kans. Voor een leeg doel raakte de aanvaller de bal volkomen verkeerd en hobbelde de bal meters langs de paal.
Zes minuten later was het invaller Thijs Hateboer, die een grote kans niet wist te benutten. Dit keer redde keeper Wim Kok op miraculeuze wijze. Kok was, weer zes minuten later, wel kansloos op een schot van Samad Faraouni, maar bracht de paal redding.

Slotfase

In de slotfase van de wedstrijd kreeg de thuisploeg nog een paar kansen, maar Tom Meijers wist het net ook niet te vinden. Omdat Rolder Boys met 1-2 van Emmen verloor, staat TEVV, met nog twee wedstrijden te spelen op een tiende plaats. De ploeg van trainer Hans Kamphuis heeft twee punten meer dan Rolder Boys en één punt meer dan Bergum, maar de Friezen hebben een wedstrijd minder gespeeld en komen zondagmiddag in actie.