Fiege: Fusie Hurry Up en E&O niet nodig

HANDBAL - De finale om de landstitel in het herenhandbal wordt dit jaar een Limburgs onderonsje. Regerend landskampioen LIONS treft in de best of 3 BEVO, de kampioen van twee seizoenen geleden. Voor Hurry Up rest niets anders dan vechten voor plek 3, waarmee de club uit Zwartemeer de 'best of the rest' kan worden.
Volgens Fiege is de 3e plaats een ereplaats, maar natuurlijk had ook de vertrekkend trainer/coach dolgraag de finale gespeeld.
Doelstelling gehaald
Hurry Up kan in ieder geval nog zeggen dat het seizoen geslaagd is. De doelstelling, promotie naar de BeNe-league is gehaald én (als er geld op tafel komt) ook Europees handbal behoort ook volgend seizoen weer tot de mogelijkheden.
E&O: 'gewoon' weer eredivisie
Hoe anders liggen de zaken voor E&O. De Emmenaren, die na het bijna faillissement keurig de kampioensgroep haalden, hadden toch gehoopt ook de stap te maken naar de BeNe-league. Routiniers Erik Huizing en Maarten Lueks werden 'ingevlogen' om de cruciale duels tegen Tachos en Quintus te spelen. Het leverde niet het gewenste effect, zodat E&O volgend seizoen 'gewoon' weer in de eredivisie speelt.
Fusie?
In Zwartemeer en Emmen zijn er voorstanders, al zijn dat er (nog) niet heel veel, voor een fusie tussen Hurry Up en E&O om zo mee te kunnen strijden om de prijzen in Nederland. Met name oud E&O-speler Jan Gerald Mulder is iemand die een samenwerking tussen de clubs een warm hart toedraagt. Volgens Joop Fiege is een fusie niet nodig. "Nee, ik ben er niet voor. Volgens mij hebben zowel E&O als Hurry Up voldoende bestaansrecht. De wedsrijden onderling zorgen voor bomvolle hallen. Daarnaast haalt BEVO, net als die andere Limburgse club (LIONS) toch ook de finale... dan moet dat hier ook mogelijk zijn."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.