Alcides degradeert na acht jaar uit hoofdklasse: 'Zuur dat dat nu eindigt'

VOETBAL - Alcides is vanmiddag direct gedegradeerd uit de hoofdklasse C. De Meppelers stonden lang voor tegen Dieze West maar verloor uiteindelijk met 2-1 van Dieze West.
Alcides speelde acht jaar achter elkaar in de hoofdklasse.
"We hebben mooie jaren gehad in de hoofdklasse", zegt Alcides-voorzitter Eric Grotens. "En dat dat nu eindigt, is heel zuur voor de vereniging. De sfeer na de wedstrijd van vanmiddag was bedrukt en gelaten."
Goed van start
Bij verlies vanmiddag zou de ploeg van trainer Casper Goedkoop, dat onderaan staat in de hoofdklasse C direct degraderen. Een goed resultaat was dan ook het enige dat telde. Alcides deed wat het moest doen en maakte snel een goal. Na tien minuten scoorde Kadir Usta de 0-1 in Zwolle.

Gelijke hoogte door eigen goal
Alcides hield tot de rust goed stand. Vlak na de rust kwam Dieze West op een gelukkige wijze op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van verdediger Sven Buimer.
Degradatie
Het werd nog erger voor Alcides, in de 73e minuut kwam Dieze West op voorsprong door een doelpunt van Mehran Alie Pour Asli. Daarna werd er niet meer gescoord en was directe degradatie voor Alcides een feit.

'Constateren dat het helaas terecht is'

De ploeg van Casper Goedkoop haalde dit seizoen tien punten uit 24 wedstrijden. "Als je tien punten hebt aan het eind van het seizoen dan sta je waar je hoort te staan, dan moet je constateren dat het helaas terecht is", concludeert de voorzitter.

Casper Goedkoop-effect bleef uit

Trainer Casper Goedkoop kwam in maart in de plaats van voormalig trainer Eduard Lindeboom, vanwege gemor in de spelersgroep. Het 'Casper Goedkoop-effect', dat Alcides uiteindelijk moest behoeden voor degradatie, bleef uit. "Ik ben geen voorstander van ben om trainers te wisselen", legt Grotens uit. "Er gebeurden dingen in de groep die absoluut niet goed waren, dan moet je gewoon beslissingen nemen."