SC Erica helpt SVBO, Hoogeveen kent doelpuntrijk duel

SVBO maakt nog steeds kans op het kampioenschap in de eerste klasse F
(archieffoto RTV Drenthe)
SVBO maakt nog steeds kans op het kampioenschap in de eerste klasse F (archieffoto RTV Drenthe)
VOETBAL - SVBO uit Barger-Oosterveld heeft vanmiddag goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in de eerste klasse F. Het team van trainer Rolf Veneboer won van het reeds gedegradeerde Hoogezand met 1-6.
SC Erica stond vanmiddag op eigen veld tegenover WVV uit Winschoten. WVV is samen met SVBO en Heerenveen, dat gisteravond met 4-1 won van FVC, nog in de race voor het kampioenschap. WVV, staat na de 1-1 uitslag van vanmiddag op plek 3, achter SVBO uit Barger-Oosterveld.
Hoogezand - SVBO 1-6
SVBO kwam na vier minuten voetballen op achterstand. Namens het gedegradeerde Hoogezand, hekkensluiter met tien punten uit 24 wedstrijden, scoorde Yannick Mugabe. Ruim een kwartier later was het weer Hoogezand dat het net vond, maar dan aan de verkeerde kant van het veld. Na een ongelukkige actie van Dennis Thoma belandde de bal in eigen goal waardoor SVBO op gelijke hoogte kwam.

In de resterende eerste helft gebeurde er weinig. Toch kon de ploeg van trainer Rolf Veneboer gaan rusten met een voorsprong. Vijf minuten voor tijd schoot Davy Wessels de Barger-Oostervelders langszij. De tweede helft was prooi voor SVBO. Davy Wessels vergrootte de voorsprong voor de ploeg van Veneboer in de 49e minuut: 1-3. Nog geen minuut later vond Marc Timmer het net: 1-4. Daar liet SVBO het niet bij: in de 65e minuut werd het 1-5 door Patrick Eberhard. Hoogezand wisselde de keeper om voor de reservekeeper, die in de 72e minuut de 1-6 om zijn oren kreeg van Rean Bolk.
SVBO maakt nog steeds kans om kampioen te worden en staat met 47 punten drie punten achter koploper Heerenveen dat gisteravond met 4-1 won van FVC.
SC Erica - WVV 1-1
Op het veld in Erica werd vanmiddag met 1-1 gelijk gespeeld. WVV, dat een belangrijke wedstrijd voor de boeg had in de strijd om de titel, kwam na twintig minuten voetballen op voorsprong. Gerard Buwalde kopte de bal voor de Winschoters in het doel. Tien minuten later maakte Robert Torenbosch de 1-1, wat ook tevens de ruststand was.
Na rust verzaakten beide ploegen om het verschil te maken, waardoor een gelijkspel het hoogst haalbare was.
De derde periode is hierdoor verder uit zicht voor SC Erica. De ploeg van trainer Arthur van der Veen heeft twee punten achterstand op Nieuw-Buinen, dat aan leiding gaat voor de laatste periodetitel van dit seizoen. SC Erica neemt de achtste plek in de eerste klasse F in, met 33 punten uit 24 wedstrijden.
Hoogeveen - Germanicus 6-3
Negen doelpunten op het veld van Hoogeveen vanmiddag. In de Drentse wedstrijd werd het 6-3. Na vier minuten maakte Thomas Reinders de 1-0.
In de 31e minuut benutte topscorer Marco Hartman, die dit seizoen twintig treffers maakte, een penalty, en verdubbelde de voorsprong van de Hoogeveners. Op slag van rust maakte Daniël Manning de 3-0.
Na rust deed Marco Verhoef namens de gedegradeerde Coevordenaren wat terug: 3-1. Een dikke tien minuten later was het Manning dat wederom namens de Hoogeveners scoorde. In de 76e minuut verkleinde Germanicus de voorsprong van Hoogeveen door een treffer van Patrick Kleeft.
Een minuut later maakte Jurnel Rojer voor Germanicus de aansluitingstreffer: 4-3. In blessuretijd gooide Hoogeveen de wedstrijd op slot: in de 90e en 91e minuut scoorden Manning en Ismail Ucan de 5-3 en de 6-3. Hoogeveen staat op een solide vijfde plaats met 37 punten uit 24 duels.
Lees hier het verslag van over de wedstrijd tussen TEVV en Nieuw-Buinen, dat zaterdagavond gespeeld werd.