Vooruitblik Almere City FC - FC Emmen: Het seizoen begint nu pas echt

VOETBAL - FC Emmen werkte vanochtend, ondersteunt door een groep fanatieke supporters, de laatste training af voor de eerste krachtmeting met Almere City FC in de 1e ronde van de play-offs. "Het leeft bij de supporters en dat is mooi om te zien. Ook wij zijn er al een tijd mee bezig. Natuurlijk was de generale repetitie vrijdagavond niet goed, maar vanaf morgen begint iedereen weer op nul", aldus Jens Jurn Streutker.
Het centrale verdedigingsduo

Streutker vormt, samen met Derre Kwee, het centrale verdedigingsduo tegen de runner-up in de Jupiler League. Marcel Seip en Tim Siekman zijn, vanwege twee gele kaarten in de play-offs van vorig seizoen, geschorst. "Het is even wennen, maar geen probleem hoor. Ik heb er vlak na de winterstop ook samen met Derre gestaan. Met hem is het fijn voetballen. Hij is multifunctioneel."

Ook Jallo is er niet bij

Naast Seip en Siekman is ook Gaby Jallo niet van de partij in Almere. De linksback is geblesseerd en wordt net als vrijdag tegen Fortuna Sittard vervangen door Jordy van Deelen.

Geen veranderingen op middenveld en voorhoede

Heerkes wijzigt in zijn voorhoede en middenveld niet ten opzichte van vrijdag. "Nee, we zijn niet voor niets zo gestart. We waren ook best tevreden over het functioneren van het team in het eerste half uur, maar daarna was het natuurlijk niet goed. Maar daar hebben we inmiddels een dikke streep onder getrokken. De blik is gericht op morgen. We willen daar een goed resultaat halen."

"Niet op de nul spelen"

Dat spelen op resultaat of het willen spelen op resultaat leverde FC Emmen in de afgelopen weken barweinig op. In tegenstelling tot de doelstelling werden er vrij veel (en ook vaak knullige) doelpunten geïncasseerd. "De mindset moet wel zo zijn dat we op een resultaat willen spelen. Dat is iets anders dan op de nul spelen. Daar hebben we ook geen ploeg voor, alhoewel ons dat toch best vaak is gelukt. Maar dat spelen op resultaat moet niet te afwachtend zijn. Dat was in de laatste weken teveel het geval. Er moet wel druk zijn. Pas dan sta je als team stevig en vast en is het voor een tegenstander lastig om te scoren."

"Almere favoriet"

Volgens Heerkes is Almere City FC op basis van de laatste weken ("al zegt dat niet veel tijdens het begin van de play-offs) en op basis van de onderlinge resultaten favoriet. "We ontlopen elkaar weinig. We zijn maar één punt boven hen geëindigd."

Opstelling FC Emmen

FC Emmen start tegen Almere City FC met de volgende elf: Telgenkamp; Van Deelen, Kwee, Streutker, Kulhan; Rozema, Mannes, Overtoom, Deul; Ten Voorde en Danso

LIVE op Radio Drenthe

Wilt u niets missen van de eerste wedstrijd van FC Emmen in de play-offs, luister dan vanaf 20.00 uur naar Radio Drenthe Sport. De verslaggevers ter plekke zijn René Posthuma en Niels Dijkhuizen. Ook kunt u het duel online volgen via een speciale liveblog.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.