Staking Solidus Solutions: 'Het gaat buitengewoon moeizaam'

De kartonproducent in Coevorden (Rechten: Google Streetview)
De kartonproducent in Coevorden (Rechten: Google Streetview)
COEVORDEN - Medewerkers van kartonproducent Solidus Solutions in Coevorden hebben vandaag om 14.00 uur het werk weer opgepakt.
De onderhandelingen over een nieuwe cao verlopen volgens FNV-bestuurder Johan Weijenberg stroef. "Het gaat buitengewoon moeizaam", stelt hij. "Solidus zit er kennelijk een beetje zuur in. Staken doe je niet zomaar, dat doe je als laatste redmiddel om je eisen kracht bij te zetten. Het personeel zet ook de hakken in het zand en dat is terecht."
Andere vestigingen
"Gisteren besloten mensen om tot 14.00 uur spontaan in staking te gaan. Dat geeft wel aan hoe mensen erin zitten", zegt Weijenberg. "Ook bij de andere vestigingen van Solidus wordt de komende dagen gestaakt."

'Fatsoenlijke cao'

Het is niet voor het eerst dat werknemers van Solidus staken. Half april legden ze ook het werk neer, maar dat leidde vooralsnog tot niets. "We gaan door tot er een fatsoenlijke cao ligt."
Weijenberg vindt de loonsverhoging van 1,4 procent voor werknemers te laag. "Daarnaast wil de werkgever aan de onderkant van alle loonschalen drie nieuwe schalen toevoegen voor nieuwe werknemers. Daarmee zal het startsalaris voor nieuwe mensen in ieder geval het eerste jaar zes procent lager liggen dan in de huidige situatie. Dat is voor ons onverteerbaar."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.