Vivianne Miedema: We kregen felicitatievideo van de mannen van Bayern München

VOETBAL - Op de schaal van het landskampioenschap moet spits Vivianne Miedema uit Hoogeveen nog even wachten. Maar gisteren, na de 5-0 overwinning op Bayer Leverkusen, kregen de vrouwen van Bayern München in de kleedkamer wel meteen een felicitatievideo van de mannen van Bayern München te zien.
"Ze feliciteerden ons en ze kijken uit naar het feestje dat we over twee weken samen gaan vieren", vertelt Vivianne Miedema vanuit München.
Het kampioenschap bij de mannen laat nog op zich wachten, nadat ze gisteren thuis met 1-1 gelijk speelden tegen Mönchengladbach.

Nog geen schaal: typisch Duits

Dat de schaal niet meteen uitgereikt werd vond Miedema wel een kleine domper. "Dat is typsich Duits denk ik, in Nederland zou je hem wel meteen krijgen. Dat maakte het gisteren wat minder. Maar we hebben het eerst op de club gevierd met trainers en staf en later zijn we met het team nog weggeweest".
De tribunes waren gisteren tijdens de kampioenswedstrijd ook niet overladen. "Ik denk dat het de laatste speeldag wel druk zal worden", voorspelt de 19-jarige spits.

Topscorer Bundesliga
De dames moeten nog twee wedstrijden spelen voordat de competitie helemaal voorbij is. En voor Miedema staat er nog wel degelijk wat op het spel. "Ik wil graag topscorer van de Bundesliga blijven. Dus zal ik nog wel een paar keer moeten scoren".

Voor het eerst kampioensfeest voor Miedema in Duitsland
Op 15 mei vieren de vrouwen van Bayern München samen met de mannen het kampioenschap van Duitsland. Miedema maakt het feest voor het eerst mee. Vorig jaar werden de vrouwen van München ook al kampioen, maar toen was de Drentse spits al in Canada voor het WK voetbal.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.