Juwelier Van Teylingen weg uit Assen: Weinig vertrouwen dat het goed komt met de binnenstad

Juwelier Van Teylingen (Rechten: Google Street View)
Juwelier Van Teylingen (Rechten: Google Street View)
ASSEN - Juwelier Van Teylingen verdwijnt uit de binnenstad van Assen. Eigenaren Mark en Elien van Teylingen konden geen nieuwe huurovereenkomst bereiken met de verhuurder van het pand aan de Gedempte Singel.
De eigenaren zeggen geen andere keuze te hebben dan te vertrekken. "Hoezeer het ons ook spijt om onze trouwe cliëntèle in de steek te laten", aldus het duo. Ze willen een verlaging van de huurprijs, omdat volgens hen de detailhandel veranderd is en huurprijzen van omliggende panden ook zijn gedaald. "Helaas bleek het niet mogelijk om tot een meer marktconforme huurprijs te komen."
Vervallen
In het pand in hartje Assen zit al zo'n veertig jaar een juwelierszaak. Na Klaas Oosterhof en De Nijs Callenbach, vestigde Juwelier Van Teylingen zich ruim tien jaar geleden in het winkelpand. De eigenaren zeggen dat het centrum van de stad in de loop der jaren flink is veranderd. "We hebben het van mooi compact zien vervallen tot hopeloos versnipperd. Ondanks alle mooie beloften en plannen hebben wij er weinig vertrouwen in dat dit in de nabije toekomst goed gaat komen."
Ergens anders
Ook de komst van een Factory Outlet Center en het parkeerbeleid van de stad zijn voor de eigenaren redenen om te vertrekken. Juwelier Van Teylingen gaat de gehele winkelvoorraad uitverkopen en zal zich daarna ergens anders in de regio vestigen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.