Gaan de tafeltennissers van De Treffers historie schrijven?

TAFELTENNIS - Bevrijdingsdag kan zomaar eens een historische dag worden voor Klazienaveen. Donderdag speelt het herenteam van De Treffers voor het eerst in de 46-jarige historie van de club om de nationale titel bij de mannen.
Tegenstander is Enjoy & Deploy Taverzo uit Zoetermeer. De club is regerend landskampioen en pakte de laatste drie jaar op rij de titel.


De vrouwen beleefden grote successen

Jaar in, jaar uit beleefden de vrouwen grote successen in Klazienaveen. De mannen bleven al negen keer steken in de halve finale. Maar tegen Smash '70 uit Hattem lukte het eindelijk en daarom spelen Michel de Boer, Barry Wijers, Bas Hergelink en Patrick Oey morgen de finale in Hilversum.


Vreemdelingenlegioen

De mannen die voor De Treffers spelen komen geen van allen uit Klazienaveen, ook niet uit Drenthe en zelfs niet uit het noorden van het land. Twee Rotterdammers (Wijers en Oey), een Hagenees (De Boer) en een Deventernaar (Hergelink) moeten de Drentse eer hoog gaan houden. Ze staan onder leiding van de Groningse coach: Peter Verwey, die overigens zelf dertien seizoenen voor de ploeg uit Klazienaveen uitkwam.


NK botst met EDR-toernooi

De strijd om de Nederlandse titel is tegelijk met het prestigieuze EDR-toernooi dat al twintig jaar in Klazienaveen wordt gespeeld. Daardoor kunnen vrijwilligers en andere spelers van de club niet afreizen naar de finale om het landskampioenschap. Er wordt nu gewerkt aan een internetverbinding tussen Klazienaveen en Hilversum.
De wedstrijd van de mannen begint morgen om 15.00 uur.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.