FC Emmen hoopt op Meerdijks mirakel

VOETBAL - Minimaal met drie goals verschil winnen. Dat is de opdracht voor FC Emmen in de return van de eerste ronde van de play-offs tegen Almere City FC.
De 4-1 nederlaag en vooral het spel van de Drenten in de eerste helft biedt weinig vertrouwen, maar de spelers en technische staf van Emmen hopen nog op een daverende stunt: een Meerdijks wonder.

Messcherp

Het zal moeten spoken op De Meerdijk vrijdagavond. De boel zal achterin op slot moeten en het vizier in aanvallend opzicht op messcherp. "Ja, er is nog hoop", laat aanvoerder Sander Rozema na een korte stilte weten. Ook trainer Gert Heerkes geeft zich nog niet gewonnen. "Het is niet onmogelijk, al zal het wel een heel zware opgave worden."
'Meer dan drie goals'
De oefenmeester gaat ervan uit dat Emmen meer dan drie goals moet maken om de volgende ronde van de play-offs te bereiken. Met 3-0 winnen kan, maar gezien de ontmoetingen met Almere City FC zal dat niet voldoende zijn. We gaan zeker Sturm und Drang spelen vrijdag, maar niet zo dat we de tent achterin open zetten. Daarnaast zullen we het voetballend moeten doen, met acties in plaats van lange ballen want daar hebben we de ploeg niet voor."
Scoren: hoe sneller hoe beter!
Scoren is dus het devies voor FC Emmen. "Hoe sneller, hoe beter", aldus Heerkes. "Maar je moet niet de eerste goal tegen krijgen. Je moet zelf scoren en dan van daaruit op jacht gaan naar meer."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.