Asser Boys bijna veilig dankzij zege in wedstrijd van dertig minuten

Spelers van Asser Boys vieren de 2-1 (Rechten: Rinus Bouwmeester / RTV Drenthe
ASSEN - Asser Boys heeft vanavond in het restant van het duel tegen Ruinen de winnende 2-1 gescoord. Zondag werd de wedstrijd bij de stand 1-1 na 63 minuten gestaakt, nadat scheidsrechter Peter Lemmen uit Loon met een kuitblessure uitviel.
Op de wedstrijden tussen Asser Boys en Ruinen rust dit seizoen geen zegen voor scheidsrechters. Want het restant van 37 minuten werd gefloten door al de vierde scheidsrechter dit seizoen, Wiecher Stoetman uit Smilde.

Bal in de maag

In de eerste wedstrijd tussen Ruinen en Asser Boys in september viel de scheidsrechter al na vier minuten uit, toen hij een bal hard in zijn maagstreek kreeg.
Nog niet veilig
Voor zowel Asser Boys als Ruinen stond er vanavond nog veel op het spel. Beide teams hebben zich nog niet veilig gespeeld in de Derde klasse B. Daarom werd er in de resterende minuten volop strijd geleverd.

Kansen

Asser Boys schiep de meeste kansen. In de eerste twintig minuten werden drie mogelijkheden om zeep geholpen, waarbij Ruinen een keer geholpen werd toen een bal hard tegen de paal werd geschoten.
In de twintigste minuut was het toch raak, toen Randy Victory een fraaie aanval doeltreffend afrondde. Na dat doelpunt verdedigde Asser Boys de voorsprong met succes. Ruinen kreeg na ruim een half uur een goede kans, toen een kopbal via de keeper tegen de paal belandde.