Marnix Kolder gelooft er nog in: Almere City is geen wonderploeg

VOETBAL - De gezichten stonden vanochtend op onweer in de JENS-vesting. De 4-1 nederlaag bij Almere City FC kwam aan als een mokerslag en dreunde vandaag nog flink na. "Nu trainen is wel lastig, ja. Maar je bent prof en dus moet je er ook nu staan", zegt Marnix Kolder.
Maar de frustratie was voelbaar. De onderlinge irritatie, met Marcel Seip en Danny Bouws in de hoofdrol tijdens een partijtje, was waarschijnlijk symbolisch voor het gevoel waarmee de Emmenaren rondliepen.
'Het kan nog'
Volgens Kolder heeft FC Emmen wel degelijk een kans om alsnog de volgende ronde te bereiken. "Natuurlijk wordt het heel zwaar, maar in de competitie maakten we er thuis ook vijf tegen Almere City FC. We kregen er dan wel zes tegen, dus dat zal beter moeten. Het belangrijkste is dat we het als team gaan doen."
Steun van publiek
Kolder hoopt dat er vrijdag veel mensen komen kijken. "Wanneer we een vroege goal maken en het publiek erachter gaat staan, dan moet ik nog maar zien hoe Almere City FC daarop reageert. Het is natuurlijk geen wonderploeg. We hebben een kans, maar we moeten er staan als team. Je hebt nu jongens nodig die kunnen en ook willen. Als je niet wilt, dan kan je beter op de bank of de tribune gaan zitten... dan hebben we je niet nodig."
Teleurgesteld
De centrumspits van FC Emmen moest het gisteravond doen met een invulbeurt. Zeven minuten voor tijd, direct na de 3-1, verving hij Rick ten Voorde. "Ik had eerlijk gezegd verwacht dat ik zou spelen. In de laatste weken, waarin ik revalideerde van een spierblessure, stond alles in het teken van fit worden voor de play-offs. Dat ik op de bank begon stelde me wel teleur. Inmiddels heb ik met de trainer gesproken daarover en hoop ik dat ik vrijdag wel vanaf de eerste minuut speel. Of ik daarvan uitga? Dat is aan de trainer, maar ik ben er in ieder geval klaar voor."
Geduld
De oud-speler van Veendam, FC Groningen, Go Ahead Eagles en VVV heeft wel een idee over de strijdwijze die Emmen vrijdag moet hanteren tegen Almere City FC. "We moeten geduldig zijn, niet als een kip zonder kop gaan aanvallen en maar pompen of verzuipen. Natuurlijk is het mooi als de bal in de eerste minuten in het netje gaat, maar ook als je de openingstreffer in de 70e minuut maakt is de volgende ronde nog haalbaar."

FC Groningen

Vijf jaar geleden lukte het FC Groningen om een onmogelijke achterstand goed te maken, toen in de strijd om een ticket voor de voorronde van de Europa League. "FC Groningen verloor de heenwedstrijd met 5-1, maar won in Euroborg met dezelfde cijfers. Het kan dus wel."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.