Politie krijgt zes tips over fatale brand Emmen: dader raakte mogelijk gewond

Bij de brand kwam de 31-jarige Jessica Wever om het leven (Rechten: Persbureau Meter)
Bij de brand kwam de 31-jarige Jessica Wever om het leven (Rechten: Persbureau Meter)
EMMEN - Bij de politie zijn na de uitzending van Opsporing Verzocht zes tips binnengekomen over de brand aan de Weytackers in Emmen, in de nacht van 16 op 17 februari. Daarbij overleed de 31-jarige Jessica Wever. Haar twee dochters overleefden de brand ternauwernood.
De politie heeft nog verschillende vragen. Is er sprake van brandstichting? Was de brand een vergissing? En is de dader gewond geraakt?

Brandend materiaal door brievenbus

Uit de uitzending van Opsporing Verzocht blijkt dat er waarschijnlijk brandend materiaal door de brievenbus naar binnen is gegooid. Daarbij is de dader mogelijk gewond geraakt aan zijn of haar hand. De brievenbus is opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut. De hoop is dat er sporen worden gevonden die leiden naar de dader.

Dochters gered

Uit onderzoek blijkt dat de brand het felste was in de hal. Vervolgens heeft de rook zich verspreid naar de eerste verdieping, waar moeder en dochters lagen te slapen. Zij werden door brandweerlieden uit de woning gehaald. De moeder was buiten bewustzijn en werd langdurig gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. De dochters raakten zwaargewond en werden dagenlang in coma gehouden. Inmiddels gaat het beter met de meiden en wonen zij bij hun vader.

Motief?

Over het motief van de dader heeft de politie meerdere theorieën. Mogelijk is er sprake geweest van een vergissing. "Het kan zijn dat iets of iemand anders het doelwit was", zegt politiewoordvoerder Nathalie Schubart in Opsporing Verzocht. "Het kan ook een gerichte actie zijn geweest, maar dan blijft de vraag: waarom? Tot slot kan het ook zijn dat het de bedoeling was om af te schrikken, zonder dat er slachtoffers zouden vallen."

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar getuigen. In de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 februari zouden rond de ontdekking van de brand omstreeks 01.30 uur, korte tijd twee of drie personen onder een lantaarnpaal om de hoek van Jessica’s huizenblok hebben gestaan.
Deze getuigen hebben volgens de politie waarschijnlijk gezien dat de hulpdiensten arriveerden en zijn toen doorgelopen richting de Vleerackers. De politie hoopt dat zij misschien iets hebben gezien dat van belang kan zijn.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.