Oud-international Samantha Schorn keert terug bij DOS'46

Samantha Schorn (Rechten: René Oosterom)
Samantha Schorn (Rechten: René Oosterom)
KORFBAL - DOS'46 heeft zich voor komend seizoen versterkt met Samantha Schorn-Jonkman. De 33-jarige kofbalster keert daarmee terug op het oude nest.
Schorn speelde in het seizoen 2002/2003 ook al voor DOS'46. Na één seizoen in Nijeveen vertrok ze op 20-jarige leeftijd naar DOS-WK uit Enschede. Daar groeide ze uit tot een belangrijke speelster; ze haalde het Nederlands team en werd in het seizoen 2006/2007 uitgeroepen tot beste korfbalster van het land. Schorn won met Oranje twee Europese titels en is nog altijd recordhoudster met de meeste doelpunten in één seizoen in de Korfbal League.
Op 24-jarige leeftijd wilde Schorn het rustiger aan doen en ging ze op lager niveau korfballen in haar woonplaats Almelo. Toen DOS'46-trainer Daniël Hulzebosch belde, besloot ze om het toch nog een keer te proberen op het hoogste niveau. "Soms komen er dingen op je pad. Het is voor mij een allerlaatste kans en ik ben fit dus nu kan het nog. Ik ga er nog één keer voor", aldus Schorn.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.