Laatste voorbereidingen voor Bevrijdingsfestival Drenthe in volle gang

Het festivalterrein in Assen is er klaar voor (Rechten: Frits Emmelkamp / RTV Drenthe)
Het festivalterrein in Assen is er klaar voor (Rechten: Frits Emmelkamp / RTV Drenthe)
ASSEN - Bij de Baggelhuizerplas in Assen vinden de laatste voorbereidingen plaats voor het bevrijdingsfestival Drenthe dat morgen vanaf 12 uur wordt gehouden.
Op vier podia treden andere bands als Moke en Di-Rect, maar ook zangeres Kovacs op.

'Mooi festivalweer'

Vorig jaar gooide het weer nog roet in het eten, maar dit jaar zijn de vooruitzichten prima.
"Het is het mooiste festivalweer wat je je kunt wensen, een prachtig zonnetje, droog en een mooi programma", aldus voorzitter Hans Haerkens van het Bevrijdingsfestival Drenthe.

Vrije samenleving

"En het is niet zomaar een festival", benadrukt Haerkens. "We staan stil bij de betekenis van het wonen in een vrije samenleving, bij de betekenis van leven in een rechtsstaat met rechtszekerheid."

'Festival hoort in Assen'

Haerkens ziet weinig in het idee om van het Bevrijdingsfestival een soort rondreizend circus te maken. " We verwachten 35.000 mensen en dat vraagt een gedegen voorbereiding, ook qua infrastructuur en logistiek. Dat kan niet in elke gemeente. Bovendien is het een feest van de provincie Drenthe en Assen is de hoofdstad van de provincie", aldus Haerkens.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.