Stadionspeaker FC Emmen: Als het publiek er achter gaat staan is hier veel mogelijk

EMMEN - Gaat er vrijdagavond in Emmen op de Meerdijk een mirakel plaatsvinden? De ploeg van trainer Gert Heerkes moet tegen Almere City FC een 4-1 achterstand wegpoetsen.
Publiek
Belangrijk bij de wedstrijd is volgens stadionspeaker Peter Möhlmann het publiek. "Als het publiek er hier achter gaat staan, kan er een boel gebeuren." De stadionspeaker van FC Emmen is vol vertrouwen voor de wedstrijd. "Het is in het verleden wel vaker gebeurd dat zulke achterstanden zijn weggewerkt, ook heeft FC Emmen wel eens met 5-0 van Almere City FC gewonnen", aldus Möhlmann.
Partijdig?
Als stadionspeaker is het volgens Möhlmann zijn taak om zo neutraal mogelijk om te roepen, al geeft hij eerlijk toe met een roodwit hart te kijken naar de wedstrijd. "Als FC Emmen scoort dan komt er toch wel een beetje emotie los, dan merken de mensen in het publiek ook wel dat de speaker er een van Emmen is."
Achterstand wegpoetsen
Als er iemand is die alle verstand heeft van het wegpoetsen van grote achterstanden in het voetbal, dan is het oud-FC Emmen speler Tom Hiariej. Toen hij bij FC Groningen speelde kreeg hij met 5-1 aan de broek tegen ADO Den Haag, in de strijd om een ticket voor de voorronde van de Europa League.
"Het was een lastige partij en we dachten na die wedstrijd dat het gespeeld was", vertelt Hiariej. Maar niks bleek onmogelijk, want in de return ging alles anders. In de rust stond het nog 1-1, maar toen ging het opeens lopen. "Op een gegeven moment scoorde Van Dijk nog twee keer en opeens stond het toen 5-1 en keken wij elkaar aan van het is nog mogelijk."'Het is mogelijk'De wedstrijd werd uiteindelijk na verlenging en penalty's alsnog verloren door FC Groningen, maar toch kan FC Emmen hoop putten uit dit voorbeeld. "Ik denk dat het echt kan", zegt Hiariej, "maar je moet wel met de groep er echt in geloven. Je moet er hard voor werken en met z'n allen erachter gaan staan. Dan is het zeker mogelijk."
Marcel Keizer, de trainer die FC Emmen in de winterstop verliet en trainer bij SC Cambuur werd heeft ook nog wel een tip voor zijn oude selectie. "Ze moeten in die modus komen om alles te geven en als ik die jongens ken dan gaat het gebeuren. Dan zie ik het ook nog wel voor me dat ze ver komen, want het kan nog."
"Ze moeten niet te ongeduldig worden en gewoon hun eigen spel spelen, want ze kunnen hartstikke goed voetballen", zegt Keizer tot besluit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.