Winkelmedewerkster Emmen moet getuigen over overval

De rechter wil dat de vrouw nader ondervraagd wordt (Rechten: Pixabay.com)
De rechter wil dat de vrouw nader ondervraagd wordt (Rechten: Pixabay.com)
EMMEN - De medewerkster van kledingwinkel Ter Stal aan de Middenhaag in Emmen, die aangifte deed van een overval, moet voor de rechtbank getuigen.
De rechter bleek gevoelig voor het argument van de advocaat dat haar verklaring over de mogelijke dader niet betrouwbaar is.
Beïnvloed
Toen de winkel op 18 januari werd overvallen, was de vrouw aan het werk. Ze herkende de verdachte, een 39-jarige man uit Emmen, in eerst instantie niet op foto's. Later lukte dat wel, maar volgens de advocaat van de verdachte was de vrouw beïnvloed doordat een journalist van Dagblad van het Noorden haar een foto op de Facebookpagina van de man had laten zien.

Lees ook:
Man krijgt drie weken gevangenisstraf voor winkeldiefstallen

Nader ondervraagd
De rechter vindt dat de medewerkster nader ondervraagd moet worden over de foto's. Vorige week eiste de officier van justitie anderhalf jaar cel tegen de verdachte, die de overval ontkent. De zaak komt waarschijnlijk deze maand opnieuw voor de rechter.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.