Zonnige Bevrijdingsdag en Hemelvaart: 'Vandaag hebben we prachtig weer'

De zon schijnt volop de komende dagen (Rechten: archief RTV Drenthe)
De zon schijnt volop de komende dagen (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Goed nieuws voor de mensen die er op deze Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag op uit willen trekken. Het wordt stralend weer, verwacht RTV Drenthe-weerman Klaas Karssen.
"Vandaag hebben we prachtig weer. Er is volop zon, hoogstens een stapelwolkje. Het zal niet zo heet worden. De temperatuur loopt op tot 17 of 18 graden en er staat een matige oost- tot zuidoostenwind. Prima weer voor alle buitenactiviteiten."


Vorig jaar

Hoe anders was dat vorig jaar. Toen viel Bevrijdingsdag
. "De dag begon toen benauwd met 23 graden. Daarna werd het hopeloos. Op veel plaatsen vielen zware buien met onweer, hagel en zware windstoten. Op het Bevrijdingsfestival in Assen stonden de mensen met hun voeten in het water", aldus Karssen.


Komende dagen

Dit jaar is het dus beter weer en ook de komende dagen ziet het er prima uit. Morgen loopt de temperatuur nog verder op en kan het 23 graden worden. Ook in het weekend is er veel zon.
"Zaterdag en zondag zijn ook weer twee prachtige dagen. De zon maakt maximale uren. Hij schijnt zo'n veertien uur per dag. Het is droog en 23 tot 24 graden. De temperatuur kan bijna tippen aan de zomerse waarde van 25 graden."
Ook begin volgende week is het nog zonnig weer met 22 tot 24 graden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.