Zoektocht naar doorrijder bij ongeluk op A28

EELDE - Er is nog geen spoor van de bestuurder van een groene Volkswagen Golf die gisteravond op de A28 vlak bij de afslag Eelde een andere automobilist rechts inhaalde, met een ongeluk tot gevolg.
Een automobilist uit Arnhem schrok zo van het gevaarlijke rijgedrag van de Golf-bestuurder dat hij de macht over het stuur verloor.


Rechts inhalen

"De bestuurder van de groene Golf ging de man uit Arnhem rechts inhalen, voor hem rijden en trapte vervolgens op de rem. De man uit Arnhem stuurde naar rechts om een aanrijding te voorkomen. Hij raakte de controle over het stuur kwijt en botste tegen een ANWB-bord", meldt de politie.
De auto kwam op de kop in de sloot terecht. Van de vier inzittenden, uit Arnhem, Maastricht en Amsterdam, raakte één iemand gewond.

Lees ook:
Bestuurder botst op verkeersbord langs A28 bij Eelde

Getuigen gezocht

De politie hoopt dat getuigen van het ongeluk, dat rond half negen gebeurde, zich melden. "In de groene auto zat een man met een fors postuur, mogelijk 40 jaar oud. Naast hem zat een vrouw die kleiner was", aldus de politie.
"Mogelijk zijn er mensen die getuige zijn geweest van dit voorval en weten wie de bestuurder van de groene auto is."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.