Recordaantal bezoekers voor Bevrijdingsfestival Drenthe: 'Alweer nieuwe ideeën voor volgend jaar'

ASSEN - Ruim dertigduizend bezoekers kwamen gisteren naar de Baggelhuizerplas in Assen om van het weer, de muziek en andere activiteiten te genieten.
Daarmee is deze editie het drukste Bevrijdingsfestival Drenthe ooit. Volgens de organisatie was er voor iedereen wat wils. "Er was een varieteit aan muziek, dat maakt het festival heel leuk", zegt voorzitter Hans Haerkens van het Bevrijdingsfestival.

'The best ever'

"Van tevoren had ik al gezegd dat deze editie 'the best ever' zou worden, maar dat moet je dan nog wel waarmaken", zegt Haerkens. "Ik denk dat we dit jaar hebben laten zien dat we een volwassen festival zijn, met een aantrekkelijk programma en goede voorzieningen."

Muziek

Zangeres Kovacs trapte het festival gistermiddag af. Rond 00.15 uur klonk de laatste noot van de afsluitende band The Antidote.

Volgende editie

"Vorig jaar zijn we echt wel verrast door het weer. Het weer van gisteren is het weer dat elke organisatie zich wenst", zegt Haerkens. Op de vraag of er voor volgend jaar nog nieuwe ideeën zijn antwoordt Haerkens: "We willen nog meer met het water doen en er mogen wat mij betreft nog wel een paar muziekstijlen bij."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.