D-Day FC Emmen: Wordt het alles of niets?

VOETBAL - Gaat deze dag, vrijdag 6 mei 2016, de geschiedenisboeken in als de dag van het 'Mirakel van de Meerdijk' of eindigt vandaag de tiende editie van FC Emmen in de play-offs?
De formatie van trainer Gert Heerkes moet een 4-1 achterstand, maandag opgelopen in Almere, voor eigen publiek wegpoetsen. Het duel in de JENS-vesting begint om 18.30 uur.

'Het is 40-60'

Heerkes schat de kansen voor zijn ploeg in op 40%, tegenover 60% voor Almere City FC. "Natuurlijk hebben zij een geweldige uitgangspositie, maar toch zijn wij niet kansloos. Drie keer scoren in negentig minuten kan. Het mooiste is natuurlijk dat we elk half uur één keer scoren, maar zo denken we niet. We moeten aanvallen en scoren. Dat is een gegeven. Daar hebben we een strijdplan voor bedacht en dan moeten we maar zien. Natuurlijk hopen we op een vroege goal. Aan de andere kant zullen we in ieder geval niet naïef naar voren gaan en de tent achterin open zetten."

Met wie we gaan spelen?

De oefenmeester van FC Emmen geeft zijn opstelling voor het duel tegen Almere City FC niet prijs. "Nee. Normaal gesproken doen we daar niet zo moeilijk over, maar in dit geval willen we onze tegenstander niet wijzer maken. Ik denk dat hetzelfde voor Almere City geldt." Tim Siekman en Marcel Seip keren in ieder geval weer terug in de ploeg. Zij waren maandag nog geschorst. Heerkes oefende diverse systemen, afhankelijk van de scenario's die mogelijk zijn. "We zullen het met z'n allen moeten doen. Alleen dan maken we kans."
'Hoop op veel publiek'
"Ook het publiek hebben we hard nodig", vervolgt Heerkes. "Ik denk ook dat de supporters wel komen. Het wordt mooi weer, we hebben nog een kans en het blijft geen 0-0."

Boy Deul

Veel ogen, van met name de Emmen-fans, zullen vanavond gericht zijn op Boy Deul. De aanvaller die het verschil kan maken. "Dat klopt, maar dat kunnen Marnix Kolder, Erixon Danso en Rick ten Voorde ook. Of dat extra druk met zich meebrengt? Nee hoor. Ik doe gewoon mijn uiterste best en natuurlijk hoop ik beslissend te kunnen zijn", aldus Deul die na dit seizoen vertrekt bij FC Emmen.

Live-radio en liveblog vanaf 18.00 uur

FC Emmen - Almere City FC begint om 18.30 uur. De live-uitzending op Radio Drenthe begint een half uur eerder, om 18.00 uur. Vanaf dat tijdstip kunt u alles in het stadion ook volgen via onze liveblog op internet.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.