Drentse investeerders verliezen miljoenen aan recyclingbedrijf voor banden

Miljoenen weg door foute investering (Rechten: pixabay.com)
Miljoenen weg door foute investering (Rechten: pixabay.com)
ASSEN - Een groep van zo'n 150 particuliere Nederlandse investeerders en het ooit succesvolle hedgefonds GO Capital lijken tientallen miljoenen te hebben verloren op een ambitieus investeringsproject.
Bij de groep investeerders zitten ook ondernemers uit Drenthe, meldt
.

Geld weg?

Sinds 2005 staken de investeerders gezamenlijk minstens 30 miljoen dollar in het bedrijf CBp Carbon Industries. Dat zou gebruikte autobanden op een milieuvriendelijke manier verwerken. Inmiddels wordt deze manier door meerdere bedrijven toegepast. Maar de onderneming waarin de Nederlandse investeerders geld staken, heeft nog geen band verwerkt. Mogelijk zijn zij hun volledige inleg kwijt, blijkt uit onderzoek van Trouw en het Financieele Dagblad naar gegevens uit de zogeheten Panama Papers.

Stille dood

De investeerders komen voornamelijk uit Drenthe, Twente en het gebied rond de stad Groningen. Na ruim tien jaar lijkt het project een stille dood gestorven, en het geld verdwenen.
Het bedrijf CBp Carbon Industries bestaat al jaren niet meer. Een aantal investeerders van toen heeft zich nu verenigd in de stichting Carbon Claim, die zegt voor de belangen van gedupeerde investeerders op te komen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.