Heerkes: Alle wissels pakten slecht uit

VOETBAL - De oliedomme rode kaart van Tim Siekman in de 54e minuut was het kantelpunt in het duel tussen FC Emmen en Almere City FC. Daar waren vriend en vijand het over eens. Maar ook de wissel die trainer Gert Heerkes vervolgens toepaste deed bij veel mensen de wenkbrauwen fronsen.
Heerkes bracht linksback Derre Kwee voor de niet okselfrisse, aanvallende middenvelder, Boy Deul. Het inbrengen van de rappe aanvaller Raymond Gyasi was wellicht logischer geweest, zeker omdat Marcel Seip en Sander Rozema onderling al overleg hadden gehad hoe ze het achterin zouden oplossen. "ik zei al tegen Sander dat ik de linkerkant zou pakken en hij centraal zou blijven", aldus Seip.

"Dat ligt niet aan de spelers. Dat komt volledig op mijn conto"

Heerkes koos, na overleg met zijn assistenten dus voor Kwee. "Ik wilde met een linksback blijven spelen om toch veel druk te houden op het middenveld. Frank Olijve ging direct na de rode kaart links in de verdediging spelen, maar die wilden we op het middenveld houden. Hij zette, samen met Jurjan Mannes op het middenveld, het best druk op de bal. Daarom koos ik ervoor om Boy Deul, die vandaag helaas niet beslissend was, naar de kant te halen. Het plan was om vervolgens 3-3-3 te gaan spelen door Sander Rozema door te laten schuiven naar het middenveld, maar de bal lag al heel snel in het net. Achteraf vind ik dat alle wissels slecht uitgepakt zijn, want na die 1-1 probeerden we door het inbrengen van Rick ten Voorde en Raymond Gyasi voor Olijve en Mannes met snelheid nog wat te forceren, maar ook dat pakte helemaal verkeerd uit. Het team werd uit elkaar getrokken, waardoor zij nog drie keer konden scoren. Dat ligt niet aan de spelers. Dat ligt aan de manier waarop wij denken dat de spelers het moeten uitvoeren, dus dat komt volledig op mijn conto."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.