Verlies Hurry-Up bij emotioneel afscheid Cibulskis

HANDBAL - Hurry-Up heeft het laatste thuisduel van het seizoen verloren van BEVO: 30-33. De wedstrijd tegen de Limburgse finalist stond in het teken van het afscheid van een aantal Zwartemeerse kopstukken.
In een gelijkopgaand duel was het BEVO dat met een voorsprong de rust in leek te gaan. De ploeg van Martin Vlijm, volgend seizoen hoofdtrainer in Zwartemeer, leidde met 13-14. Stormram Jort Neuteboom zorgde er met twee treffers voor dat Hurry-Up voor het eerst op voorsprong kwam (16-14). Uiteindelijk kwamen de gasten uit Panningen vlak voor de thee op gelijke hoogte, onder meer door een slimme treffer van Emmenaar Sonni de Jonge: 18-18.

Tranen bij Litouwse kolos

Na de hervatting gingen beide teams op hoog tempo verder met doelpunten maken. Een kwartier voor tijd tekende publiekslieveling Gintaras Cibulskis met z’n eerste treffer van de partij voor de 21-21. In de laatste tien minuten veroverde BEVO de leiding (24-26) over de wedstrijd en gaf deze niet meer weg. Hurry-Up verweerde zich kranig, maar de finalist strafte de foutjes van de Zwartemeerders genadeloos af.
Na het laatste fluitsignaal werd afscheid genomen van onder meer coach Joop Fiege, Jort Neuteboom, Guido Rink en Gintaras Cibulskis. De Litouwse kolos, wiens contract niet verlengd wordt, hield het niet droog. “Het voelt hier als een familie”, vertelde de geraakte cirkelspeler. “Ik wil nog een keer tegen het publiek zeggen: dank je wel. Het is moeilijk te omschrijven in woorden hoe ik me nu voel. Gewoon geweldig”.

Derde plaats

Door het verlies van concurrent Aalsmeer bij regerend landskampioen Lions heeft de verliespartij voor de ploeg van Fiege geen gevolgen. Hurry-Up blijft staan op de derde plaats. Volgende week spelen de oranjehemden de laatste wedstrijd van het seizoen tegen het Brabantse Tachos.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.