Weer nieuwe herders voor schaapskudde Exloo

EXLOO - Opnieuw heeft de schaapskudde in Exloo nieuwe herders. Erika Visser uit Doldersum en Monique Tielen uit Dalen hebben het werk van de Zwinderse Neline Lagerwaard overgenomen.
Lagerwaard nam, na het ontslag van herder Jos Robroek, de kudde begin april onder haar hoede. Zij was volgens voorzitter Frans Schouten van de Stichting Schaapskudde Exloo een tijdelijke vervangster. "Ze had het werk nog wel langer mogen doen, maar het was voor haar te zwaar."

Ervaring

Erika Visser is de echtgenote van herder Catrinus Homan van de kudde van Doldersum. "Zij heeft daardoor veel ervaring met schapen en werkt al lange tijd samen met haar collega Monique", aldus Schouten. Het duo is op 4 mei in stilte begonnen in Exloo. "Dit weekend hebben we besloten dat we met ze doorgaan, omdat het erg goed bevalt."

Conflict met Robroek

Vissers echtgenoot Catrinus Homan is ook geen onbekende in Exloo. Hij deed de afgelopen tijd onderzoek naar het conflict dat eerder dit jaar ontstond tussen het bestuur van Stichting Schaapskudde Exloo en herder Jos Robroek. Het stichtingsbestuur en Robroek, die de kudde pas sinds augustus vorig jaar onder zijn hoede had, kregen ruzie over de manier waarop hij de schapen verzorgde.

Radiostilte

Homan: "Ik heb mijn onderzoek inmiddels afgerond. Het bestuur en Jos Robroek proberen nu met hulp van een mediator tot een overeenkomst te komen." Het doel daarvan is te voorkomen dat de zaak voor de rechter eindigt. Over de conclusie van zijn onderzoek wil Homan niets kwijt. "We hebben afgesproken voorlopig radiostilte te houden."

Rust

Ook Schouten zwijgt daarover. "Het enige dat ik erover zeg, is dat ik hoop dat we eruit komen." Hij hoopt dat met de komst van de nieuwe herders de rust rondom de schaapskudde terugkeert.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.