Hoeveel auto's gaan er op de N34 bij Klooster rijden?

De N34 bij Klooster wordt aangepakt (Rechten: archief RTV Drenthe)
De N34 bij Klooster wordt aangepakt (Rechten: archief RTV Drenthe)
COEVORDEN - Inwoners van het buurtschap Klooster bij Coevorden willen weten hoeveel auto's er in de toekomst op de vernieuwde N34 gaan rijden tussen Coevorden en de Witte Paal in Hardenberg.
Ze hebben bezwaar gemaakt tegen het bestemmingsplan N34 van de gemeente Coevorden en een van de inwoners is daarmee naar de Raad van State in Den Haag gestapt.
Te lage aantallen
De provincies Drenthe en Overijssel gaan beide uit van totaal verschillende prognoses van het aantal auto's. De verschillen hebben direct effect op onderzoeken naar luchtkwaliteit en geluid. De inwoner van Klooster denkt dat de provincie Drenthe te laag zit met de prognose en is bang voor meer overlast van het verkeer.
Hij verzet zich tegen de verhoogde aanleg van de N34 en wil dat de provincie zijn huis koopt.
'Ander scenario mag'
De provincie Drenthe stelt dat de regio Oost, waar Overijssel onder valt, is uitgegaan van een ander groeiscenario dan regio Noord, waar Drenthe bij hoort. Volgens de provincie Drenthe is dat toegestaan. De Raad van State bekijkt nu hoe het precies zit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.