Wie volgt Cees Bijl tijdelijk op als burgemeester van Emmen?

EMMEN - Emmen moet na vijftien jaar op zoek naar een nieuwe burgemeester. Cees Bijl werd vandaag gepresenteerd als nieuwe PvdA-gedeputeerde in het Drentse college van Gedeputeerde Staten.
Hij volgt Ard van der Tuuk op, die in april moest vertrekken, omdat hij volgens de andere gedeputeerden niet langer in het team paste.


Loco of waarnemer?
Commissaris van de koning Jacques Tichelaar gaat met het college van B en W van Emmen en de fractievoorzitters van de raadspartijen in gesprek om te kijken hoe de vacature van burgemeester ingevuld moet worden. Belangrijkste vraag is of loco-burgemeester Bouke Arends de honneurs zes maanden waarneemt, of dat er een waarnemend burgemeester wordt aangesteld.
"Die vraag ga ik stellen aan het college en aan de fractievoorzitters. Aan de hand van hun antwoord neemt de loco-burgemeester het stuur in handen, of komt er een waarnemer", zegt Tichelaar.
Deze week
Cees Bijl wordt 25 mei officieel benoemd en geïnstalleerd als gedeputeerde. "We hebben dus nog even de tijd, maar ik hoop nog deze week met het college en de fractievoorzitters om tafel te gaan."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.