Openbaar Ministerie wil celstraf voor drugsdealer uit Assen

Bij de man werd onder meer cocaïne gevonden (Rechten: Pixabay)
Bij de man werd onder meer cocaïne gevonden (Rechten: Pixabay)
ASSEN - Een gevangenisstraf van vijftien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. Dat eiste het Openbaar Ministerie dinsdag tegen een 26-jarige Assenaar voor het handelen in heroïne en cocaïne.
De man zou tussen april vorig jaar en februari dit jaar vanuit zijn huis aan de Sluisstraat hebben gedeald. Daarmee heeft hij volgens het OM ruim 9.200 euro verdiend. Dat geld moet hij terugbetalen aan de staat, als het aan het justitie ligt.
Meerdere tips
Na meerdere tips die binnenkwamen bij de Criminele Inlichtingen Eenheid begon de politie het huis van de Assenaar in de gaten te houden. Het viel op dat er veel mensen heel kort op bezoek kwamen, soms maar een paar minuten. De bezoekers werden door de politieagenten herkend uit het drugscircuit. Ook verklaarden meerdere mensen harddrugs bij de man te hebben gekocht.
Inval
Bij een inval in zijn huis in februari dit jaar vond de politie onder meer heroïne, cocaïne, een weegschaal, een machine om te beoordelen of papiergeld echt is en 1.200 euro cash geld. Ook lag er een telefoon met daarin heel veel nummers van drugsgebruikers.
Ouders verslaafd
De Assenaar verklaarde veel mensen in de drugswereld te kennen omdat hij altijd in het Asser drugscircuit heeft gezeten. Ook als kind al, omdat zijn ouders verslaafd waren. Nu zijn zijn broer en hij ook verslaafd. Hij ontkende professioneel te hebben gehandeld. Wel zei hij drugs voor zichzelf en zijn broer te hebben gekocht en dat hij wel eens iets weggaf aan vrienden.
De heroïne en cocaïne die in zijn huis lagen, waren volgens de man van vrienden. Hij bewaarde het voor ze. De officier van justitie geloofde daar niks van. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.