Catawiki wordt hoofdsponsor TT Festival en steunt TT Museum

ASSEN - Online veilinghuis Catawiki uit Assen is dit jaar de hoofdsponsor van het TT Festival. Ook steunt het bedrijf het TT Museum in wording.
Catawiki, dat internationaal opereert en vestigingen heeft in Amsterdam, Berlijn, Londen, Madrid, Parijs en Rome, wil met dit hoofdsponsorschap de wereld laten weten dat de bakermat in Assen ligt.
Volgens manager Ksenia Repina staat Assen internationaal ook op de kaart als motorstad. Van dat netwerk wil Catawiki ook dankbaar gebruik maken. Want via de website worden ook regelmatig motorobjecten aangeboden. "Weinig mensen weten dat onze hart en ziel in Assen liggen. Daarom willen we onze naam koppelen aan het festival en aan het museum", aldus Repina.

'Substantieel bedrag'

Hoeveel geld Catawiki als hoofdsponsor in het komende TT Festival steekt, willen de partijen niet zeggen. Volgens wethouder Ruud Wiersema gaat het 'om een substantieel bedrag'.
Hij is blij met de steun van het bekende veilinghuis. "We hebben een worldwide opererend bedrijf gevonden, dat net als wij, ook trots is op Assen. We laten samen zien waartoe we in staat zijn. Iedereen mag weten dat we uit Assen komen, daar liggen onze roots en daar zijn we trots op", aldus Wiersema.
De steun van Catawiki bestaat uit 'een bedrag in contanten' dat in de programmering van het festival wordt gestoken. Ook komt er geld vrij uit twee bijzondere online themaveilingen die Catawiki rond het TT Festival houdt.

Veiling bijzondere TT-spullen

Zo komen er een algemene motorveiling en een veiling ter ondersteuning van het TT Museum. Dat gaat om bijzondere TT-spullen, zoals objecten die gesigneerd zijn door MotoGP-coureurs of door bekende artiesten die op het festival optreden. Een deel van de opbrengst daarvan gaat naar het toekomstige TT-Museum.

Steun is welkom

Voorzitter Jaap Timmer van het TT Museum is blij met de samenwerking met Catawiki. "Steun van alle kanten is zeer welkom, want we hebben veel geld nodig in de toekomst."
Timmer heeft goede hoop dat de veiling voor het museum een leuk bedrag oplevert. "In Engeland heb ik eens zo'n live online veiling meegemaakt bij Day of the Champions. Een motorpak van coureur Mick Doohan bracht toen makkelijk 15-duizend pond op. Dan is het mooi, dat wij daar wat aan verdienen."

Vier miljoen euro

Het TT Museum, waarvoor nog altijd naar een geschikte locatie wordt gezocht, moet vier miljoen euro kosten. Timmer hoopt erop nog voor de TT de definitieve keuze bekend te maken. "Maar dat is afhankelijk van de investeerders die ons willen steunen", aldus Timmer. Voor het museum zijn meerdere locaties in beeld, zowel in de stad als op het TT Circuit.

TT Experience

De Stichting TT Museum volgt de veiling trouwens op de voet, zo zegt Timmer. "Want als er iets bijzonders voorbij komt, dan zouden wij dat ook voor het TT Museum kunnen gebruiken." Het museum moet een TT-Experience worden, waar bezoekers de motorsport op het circuit in Assen kunnen beleven zodra ze binnenstappen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.