Oma (90) geeft pianoconcert voor gehandicapte kleinzoon

HOOGEVEEN - Bijna 90 jaar oud zijn en nog een concert geven. Dat doen niet veel mensen Roely Adams-Mulder na. De hoogebejaarde dame gaf dit weekend een pianoconcert in zorginstelling Schoonvelde in Hoogeveen, speciaal voor haar kleinzoon en zijn huisgenoten.
Tim Adams is meervoudig gehandicapt. Al zijn leven lang speelt zijn oma piano voor hem. "De eerste tien jaar van zijn leven elke dag", vertelt zijn vader Jan Adams.

Een Nederlandse Amerikaan

Het favoriete liedje van Tim is Een Nederlandse Amerikaan. "Zo gauw hij dat hoort, hoor je hem 'oe oe' zingen. Praten kan hij niet, maar op die manier kan hij zich wel uiten. Bij de bekende liedjes kun je aan zijn gezicht zien dat hij meeluistert", vertelt oma.

Blijvende herinnering

Vader Jan organiseerde dit eenmalige concert in de instelling van zijn zoon met een speciale reden: "Ik vind het belangrijk dat Tim straks een blijvende herinnering aan haar leven en pianospel heeft als zijn oma er niet meer is."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.