Red Giants pakt titel in promotiedivisie (update met video)

BASKETBAL - Red Giants uit Meppel heeft revanche genomen op de verloren finale in de promotiedivisie van vorig jaar tegen de Groene Uilen. Dit jaar werd Binnenland met 80-68 aan de kant gezet.
Het is voor het eerst dat de Meppelers de titel in de promotiedivisie weten te winnen.
In de reguliere competitie was Binnenland twee keer te sterk voor Red Giants. In Barendrecht verloren de Meppelers met 26 punten verschil, terwijl in Meppel er met één punt verschil werd verloren.

1e kwart: Binnenland-Red Giants 25-19

Red Giants begon slecht aan de wedstrijd en keek al snel tegen een 0-7 achterstand aan. Binnenland miste in de beginfase bijzonder weinig, terwijl de Meppelers moeite hadden om tot scoren te komen. Na vijf minuten werd de spanning wat minder en verkleinde de ploeg van trainer Patrick Koning de achterstand tot 3 punten, 17-20. In de laatste minuut liep Binnenland toch weer uit om met zes punten voorsprong het eerste kwart af te sluiten.

2e kwart: Binnenland-Red Giants 39-39

De verdediging van Red Giants stond in het 2e kwart beter. Binnenland had moeite om door de hechte verdediging te komen, terwijl het scorend ook beter ging met de Meppelers. Alexandre de Sa en Arno Bunnig namen hun ploeg bij de hand. Bas Rozendaal kreeg drie persoonlijke fouten, waarvan de tweede erg discutabel was. In de slotseconden bracht Fernandes Paz Costa Binnenland weer naast Red Giants.

3e kwart: Binnenland-Red Giants 54-59

Ook in het derde kwart ging het lang gelijk op. Steeds als Red Giants een klein gaatje wist te slaan, viel de driepunter voor Binnenland. In de slotfase van het kwart wisten de Meppelers toch een klein gaatje te slaan.

4e kwart: Binnenland-Red Giants 68-80

In het vierde kwart kwam Binnenland al snel terug tot twee punten achterstand. Het leek of bij Red Giants de spanning weer in de ploeg sloop. Met nog 4:30 op de klok kwam Binnenland weer langszij, 64-64. Vanaf dat moment begon Binnenland schoten te missen en ging Red Giants erop en erover.
Topscorer aan de kant van Red Giants werd Jesper Jobse met 20 punten. Dick de Weijer maakte er 13, terwijl Bas Rozendaal 10 punten wist te scoren.